Bijeenkomst "Strategisch Manoeuvreren"

Terug naar nieuwsoverzicht

Op donderdag 8 november vanaf 18:00 uur  organiseren wij een bijeenkomst welke in het teken staat van “Strategisch Manoeuvreren”

In deze roerige tijden wordt het nut van strategie wel eens ter discussie gesteld.

"We weten maar 1 ding zeker.... het verandert weer" . Dat hoor je dan. Maar wat bedoelt men met 'het' ? 
Verandert de koers, verandert het doel of moet het schip wendbaar zijn?

Kijkend naar strategie, onderscheiden we deze zaken.  Lange termijn doelen (WAT voor WIE  WAAROM en WANNEER) zijn te bereiken met een strategie die bestaat uit meerdere manoeuvres (HOE) die tegenwoordig kortstondig moeten zijn omdat  wind en stroming wat grilliger zijn en omdat er meerdere schepen en bootjes met name bij mooi weer op het water komen. Een strategie richt zich op het bepalen en uitvoeren van de kortstondige bewegingen en daarnaast richt de strategie zich op het verbeteren van het vermogen van het schip om deze manoeuvres vlot uit te voeren. 
In deze zin is het nut van strategie actueler dan ooit. 

In een Work (brengen) &  Shop (halen) leidt Arjan Pelders ons door een aantal keuzes die we in de directievoering willen maken. 
Om deze avond extra productief te maken met elkaar heeft hij het verzoek om de volgende vragen als klein huiswerk voor te bereiden en op schrift (zie bijlage) mee te nemen (uiteraard gelden de Chatham House Rules):

  1. Wat is  uw lange termijn doel (WAT voor WIE, WAAROM en WANNEER)?  Is dat recentelijk (weer) veranderd?
  2. Wat ziet u als de grootste uitdagingen om uw lange termijn doelen te bereiken? 
  3. Ten behoeve van welke 'Manoeuvres'  gaat u concreet geld, mensen en middelen  vrijmaken in 2019?  

Arjan is na een carrière binnen DAF en directie posities bij Caterpillar en MAN Truck &Bus, tien jaar geleden voor zich zelf begonnen en zich gaan richten op Strategie, Directievoering en Interventie. Hij begeleidt DGA's en Management teams als Programma manager bij het waarmaken van de  plannen (en het nakomen van de afspraken) die ze zelf maken.  Daarnaast is hij commissaris en toezichthouder bij drie bedrijven in het MKB.
 
De bijeenkomst heeft plaats op Golfcourse de Dutch te Spijk.  Voor een sfeer impressie wil ik u verwijzen naar www.thedutch.nl
 
De bijeenkomst zal de volgende agenda hebben:
 
Agenda:
18:00 inloop
18:30 uur start programma, discussie
20:00 – 22:00 uur 3-gangen diner  met de mogelijkheid verder te discussiëren en nader met elkaar kennis te maken.
 
Kosten
De kosten voor deelname  aan deze bijeenkomst bedragen € 75,00 per persoon excl. btw. U ontvangt hiervoor van ons per mail voorafgaand aan de bijeenkomst een factuur.
 
Eventuele dieetwensen/allergieën graag per ommegaande doorgeven.
 
Kosteloos afmelden is mogelijk tot donderdag 1 november. Indien u later afmeldt of onaangekondigd niet komt,  dient het volledige bedrag voldaan te worden.
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst middels een mail info@corbulo.net