Professioneel Vlooien Doe je Zoo

Terug naar nieuwsoverzicht

Op donderdag 13 september 2018 organiseren we in samenwerking met de IIA, Young Professionals, een bijzondere bijeenkomst bij Dierenpark Amersfoort verzorgd door Daniel Seesink van Bewust Zoo. 

Het centrale thema is: Wat kunnen Young Professional Internal Auditors leren van apen over leiderschap, samenwerking en sociale omgang? Je ontvangt reflectie op je gedrag en hoe je je gedrag kunt optimaliseren in het dagelijkse werkzame leven. 

Professioneel vlooien
Het gedrag van apen vertoont in de basis vele overeenkomsten met het menselijk gedrag. In zijn lezingen geeft spreker en bioloog Daniel Seesink op aansprekende wijze een kijkje in het gedrag van gorilla’s, chimpansees en bonobo’s. Daarbij gaat het over hiërarchie, leiderschap en samenwerking, over carrière maken, wederkerigheid en veilig opgroeien. Welke betekenis heeft het witte plukje haar bij een jong aap? Welke functie heeft vlooien? En wat zegt het vlooien over de onderlinge verhoudingen?  Luister naar het verhaal en krijg nieuwe inzichten. Inzichten die je helpen om menselijk gedrag op een positieve manier te sturen. Humoristisch, leerzaam en verrassend tegelijk.

Daniel Seesink van Bewust Zoo neemt ons mee in de wereld van gedrag bij mensapen. Hoe creëren zij vertrouwen en betrokkenheid binnen hun groepen? Hoe sturen zij gedrag? En wat is het effect van veranderen op de homogeniteit en daadkracht van een groep? Vragen die beantwoord worden aan de hand van sprekende voorbeelden uit de apenwereld. Zilverruggen en alfamannetjes tonen hun visie op leiderschap, waarbij wederzijdse, maar ook tegenstrijdige belangen moeten worden behartigd. Maak kennis met Mike (52 jaar) en zijn chimps in DierenPark Amersfoort en laat je inspireren. Kortom: mis het niet.

Programma
13:30 uur - ontvangst met koffie/thee
14:00 uur - introductie apen en hun gedrag
15:00 uur - bezoek aan de chimpansees en bavianen 
16:30 uur - terugkoppeling observaties
17:00 uur - conclusies en afsluiting
17:30 uur - barbecue/diner
20:30 uur - einde programma

Het aantal deelnemers is vastgesteld op 20. 

Interesse? Je kunt je opgeven via info@corbulo.net 

Voor deze bijeenkomst ontvangt u 3 PE punten.