"Neem de regie als auditor"

Terug naar nieuwsoverzicht

In deze bijeenkomst wordt u door een professionele regisseuse, Claudia van Rooij, de fijne kneepjes van het communiceren en interacteren bijgebracht. Een boeiende interactieve bijeenkomst waarbij u in de rol van auditor centraal staat.

Mensen en organisaties zijn voortdurend in beweging en dat vraagt om flexibiliteit. Hoe kan je je flexibiliteit vergroten? Van auditors wordt verwacht dat zij een rechte rug hebben en objectief kunnen luisteren. Daardoor is het belangrijk dat je weet wie je bent als mens, zodat je als authentiek word ervaren. Kan je groeien in authenticiteit? Hoe ziet authentiek leiderschap er eigenlijk uit? Hoe ga je om met weerstand als je een audit uitvoert? Hoe houd je je rug recht en wordt je niet als een hork ervaren? Je moet sensitief zijn bij ethische kwesties, dat vraagt om een open houding en luisteren zonder oordeel. Welk gedrag is dan het meest geschikt? Welke status geef je jezelf en komt die overeen met hoe de ander je ziet? Hoe zorg je dat je vertrouwen oproept? Iedereen komt weleens in een situatie terecht waarin het spannend wordt, dan is het belangrijk om je rust te behouden. Weet wat jij nodig hebt om spanning los te kunnen laten, zodat niet alleen jijzelf maar ook de ander ontspannen blijft. Zodat de dialoog ‘open’ blijft. Hoe pas je positieve communicatie toe bij een negatieve boodschap?

In theatraliteit ligt het vermogen om nieuwe dingen te onderzoeken en uit te vinden. Theater is een krachtig middel in verandertrajecten waarbij mensen gestimuleerd moeten worden zichzelf te verbeteren in houding en gedrag. In een veilige omgeving kan jij oefenen met nieuwe vaardigheden en inzichten omtrent jouw houding en gedrag. De focus ligt op dat wat jij communiceert. Hoe presenteer jij jezelf? Welke presentatie stijl past het beste bij jou? Ken jij de kracht van stilte al? Hoe laat je iedereen naar je luisteren? Jouw stem is één van de krachtigste middelen bij presenteren en communiceren. Ontwikkel een vitale en actieve stem waar iedereen graag naar luistert. Kom je eigenlijk wel over zoals je denkt dat je overkomt? Hoe kan je het anders doen. In je rol als auditor neem je altijd jezelf mee, met je persoonlijke ideeën, strategieën en doelstellingen. Hoe krijg je de auditee zover dat hij meegaat in jouw werkelijkheid? Via technieken vanuit het theater leer je om de ander te bereiken door te werken met strategieën. Persoonlijke strategieën die je kan gebruiken om tot je doel te komen. Wat wil jij bereiken met je audit of bij de auditee?

 

Gastspreker

Trainer en regisseur Claudia van Rooij coacht iedereen persoonlijk op datgene wat hij of zij communiceert. Zij heeft als credo dat je het beste ‘al doende’ leert. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken en experimenteren we ‘op de vloer’ met hele gerichte opdrachten die erop gericht zijn om jouw bewustzijn over dat wat jij communiceert zowel verbaal als non verbaal te vergroten. Weten hoe je overkomt vergroot je impact en geeft ruimte tot creativiteit..

 

Locatie
Deze bijeenkomst wordt gehouden op golf course The Dutch te Spijk (bij Gorinchem), Haarweg 3 tevens gastheer van het KLM open, op donderdag 7 september.

 

Het programma zal als volgt er uit zien:

18:00 – 18:30 uur  ontvangst met hapje  en drankje
18:30 – 20:30 uur  Presentatie
20:30 – 21:30 uur  Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

Het programma zal uiteraard worden aangekleed met een hapje en een drankje. Voor deelname aan de bijeenkomst ontvangt u 2 PE Punten.

 

U kunt zich aanmelden via info@corbulo.net .