Cybersecurity in de Boardroom

Terug naar nieuwsoverzicht

Op donderdag 12 april organiseert Corbulo een bijeenkomst in het teken van Cybersecurity. 

Cybersecurity…voor vele commissarissen en boardrooms een lastig dossier. 

De kranten staan vol met incidenten en cyberattacks. De gevolgen zijn groot voor organisaties. De trend geeft weer dat het hedendaags een van de belangrijkste boardroom onderwerpen is. Als een van de meest lastige bedrijfsrisico’s wordt de impact daarbij alsmaar groter voor organisaties. En het is dezelfde directie en toezichthouder die met het onderwerp verlegen blijft. 

Op deze avond zal Steven Dondorp ons een inkijkje geven in de wereld van Cybersecurity. In het eerste deel neemt hij ons mee in een afgerond onderzoek met Codenaam: Operation Bollyw00t / A trip to India: Hunting down a criminal call center. U ziet hoe 1.2 miljoen Nederlanders zijn benaderd en hoe dat tot 8,5 miljoen schade heeft geleden op het spaargeld van deze nietsvermoedende burgers. U ziet hoe deze call centers opereren en hoe ze hun slachtoffers overtuigen om te betalen voor de hun “diensten”. Dergelijke vormen van social engineering is meestal ook de step-up om binnen een bedrijf binnen te komen.
Daarna zal er aandacht worden besteed hoe je als Directie met Cybersecurity kunt omgaan. Met de praktijk casuïstiek, weet je grofweg in te schatten waar je zelf staat. En leer je vragen te stellen om in control te geraken. Tevens vorm je referentiekaders om de antwoorden te toetsen, die je ongetwijfeld uit jouw organisatie terugkrijgt. De avond zal je mogelijk inspireren om ook je verantwoordelijkheid te kunnen nemen op Cyber Security. De toenemende noodzaak waar elke hedendaagse bedrijfsstrategie en dus directeur en commissaris, mee te maken heeft.

Steven Dondorp is bedrijfskundige, digitaal rechercheur en houdt diverse vakcertificeringen op het gebied van cybersecurity & IT-audit. Hij is oprichter en CEO van Northwave business- & cybersecurity.

De bijeenkomst heeft plaats op Golfcourse de Dutch te Spijk, gastheer het komende jaar van het KLM open. Voor een sfeer impressie wil ik u verwijzen naar http://wwwthedutch.nl/
Corbulo organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met het NCD (het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen).
 
Agenda:
18:00 inloop
18:30 uur start programma, discussie
20:00 – 22:00 uur 3-gangen diner met de mogelijkheid verder te discussiëren en nader met elkaar kennis te maken.
 
Kosten
De kosten voor deelname  aan deze bijeenkomst bedragen € 75,00 per persoon excl. btw. Je ontvangt hiervoor van ons per mail voorafgaand aan de bijeenkomst een factuur.
 
Eventuele dieetwensen/allergieën graag per ommegaande doorgeven.
 
Kosteloos afmelden is mogelijk tot donderdag 5 april. Indien je later afmeldt of onaangekondigd niet komt, dan dient het volledige bedrag voldaan te worden.
 
Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst middels een email te sturen naar info@corbulo.net